Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Krinkiespijer pas volgend voorjaar weer langs de waterkant

STADSKANAAL – RTVS verslaggever Martijn Prins is deze week op zoek gegaan naar de Krinkiespijer. In de wandelpaden werd er namelijk gefluisterd dat Krinkie aanstaande maandag terug zou worden geplaatst aan het Stadskanaal. Een zoektocht bracht ons naar aannemer Krans in Nieuw Buinen. Hier werd al gauw duidelijk dat het bronzen mannetje nog steeds wacht op een fikse opknapbeurt. Het geld voor renovatie is echter op werd ons medegedeeld. Dus van een herplaatsing langs het kanaal aanstaande maandag is nog geen sprake.

Volgens de aannemer is een opknapbeurt wel nodig want Krinkiespijer spuugt niet ver genoeg het water meer in.  Zodra het pompje en slangetje in zijn mond is vervangen voor een beter exemplaar komt Krinkiespijer terug. Volgens beleidsmedewerker Henk Ensing van de gemeente Stadskanaal wordt dat pas voorjaar 2013. Waarschijnlijk aan de kade kant. Op een heule neije stee..

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Krinkiespijer pas volgend voorjaar weer langs de waterkant

  1. Volgens mij willen de plaatselijke winkeliers er ook wel een steentje aan bijdragen, om hem eerder weer terug te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.