Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hotel Stadskanaal ontruimd na brandmelding

fotoSTADSKANAAL – Zaterdagochtend vroeg is het Best Western Hotel in Stadskanaal ontruimd vanwege een brand in het naastgelegen restaurant. De in totaal 65 aanwezige gasten en personeel van het hotel zijn opgevangen in de nabijgelegen sporthal De Spont.

Rond half vier kreeg de brandweer de brandmelding bij het Best Western Hotel aan het Raadhuisplein in Stadskanaal. In het hotel werd veel rookontwikkeling geconstateerd, waarop een ontruiming is gestart. In verband met de ontruiming van het hotel is er middelbrand gegeven, waarmee een extra tankautospuit is opgeroepen.
Tijdens de zoektocht bleek de brandhaard niet in het hotel te zitten, maar in het naastgelegen restaurant. De brand was snel onder controle. Wel was de rookontwikkeling fors. Bij het ontdekken van de brand is er korte tijd opgeschaald naar grote brand in verband met het naastgelegen Theater Geert Teis. Het Theater Geert Teis heeft uiteindelijk geen schade opgelopen.

 Luister naar verslaggever Marc Dol, in gesprek met de voorlichter van Brandweer Groningen

Door de rook is het hotel niet geschikt bevonden voor verblijf. De gasten hebben hun bezittingen opgehaald en worden indien nodig in overleg met het hotel elders onder gebracht. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

UPDATE 10.10 UUR: inmiddels is duidelijk dat de gasten niet kunnen terugkeren naar het hotel. Zij zijn ondergebracht in een ander hotel in de buurt. Het hotel dient eerst geventileerd te worden. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer nieuwe gasten weer welkom zijn.

(Tekst: Brandweer Groningen)

 

Bovenop het hotel staat ook de zendmast van RTV Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.