Direct naar de inhoud.

Jan Nieboer: Vol inzetten op zonne-energie in de Kanaalstreek

  • door:
  • op:
Jan Nieboer legt uit..
Jan Nieboer legt uit..

RTVS – (interview) Jan Nieboer is voorzitter van de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) en is vanuit die positie maatschappelijk betrokken in de regio. Nieboer is tegenstander van de plaatsing van hoge windturbines in de veenkoloniën en kwam onlangs in het nieuws met een alternatief plan. Hij en ondernemers uit de Kanaalstreek willen een solar-park aanleggen van 250 hectare. Doormiddel van zonne-energie kan hiermee 150 MW opgewekt worden. Dit is namelijk de duurzaamheidsdoelstelling van het kabinet voor onze regio.

 

Waterstof

Ook is er een experimenteel plan om 1 hectare te gebruiken voor een kunstmatige vijver met hierin  (niet ontplofbaar) waterstof.  Daarmee zou eveneens 150 MW opgewekt kunnen worden.  ” Veilige en schone energie “, aldus de VVBK voorzitter. Nieboer pleit er dan ook voor om het roer drastisch om te gooien en om af te zien van windmolens. Nieboer:  ” Het is nog niet te laat om vanaf nu een vuist te maken voor nieuwe technologieën zoals zonne-energie of waterstof “.

Wat moeten wij ons hierbij voorstellen? En hoe ziet 250 hectare eruit volgebouwd met zonnepanelen? Bert Jan Brinkman sprak hierover met Jan Nieboer in het programma S –express afgelopen vrijdagavond..-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal