Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Hamster haalt fors uit naar GS

Wethouder Hamster

Wethouder Hamster

STADSKANAAL – In een interview in het radioprogramma Actua van RTV Stadskanaal over de rol van de provincie bij de herindeling haalde wethouder Johan Hamster van de gemeente afgelopen zaterdag fors uit naar Gedeputeerde Staten. “Van de vorige Gedeputeerde Staten zeiden we weleens: zouden jullie iets minder naar je toe willen trekken? Van het huidige college van Gedeputeerde Staten zeggen we: gaan jullie nou nog eens iets doen?”

Volgens de wethouder komt er weinig initiatief van het huidige college van GS: “Ze leunen achterover in de discussie over de windmolens en over de herindeling krijgen we te horen dat het van onderen moet komen. Maar dan gebeurt er dus helemaal niets. Het  is bijzonder frustrerend om te zien waar bij deze GS de prioriteiten liggen. Wij vanuit Stadskanaal hadden gehoopt dat er wat meer sturing zou komen.” Volgens Hamster staat hij niet alleen in zijn kritiek: “Ik ben echt niet de eerste die deze stevige kritiek uit en zal zeker ook niet de laatste zijn als het beleid niet wordt bijgesteld.”

De wethouder wijst echter niet alleen naar Gedeputeerde Staten, maar steekt ook zijn hand in eigen boezem: “In Groningen hebben we een historie van slechte samenwerking. Dat is ook geconstateerd door de commissie Jansen. Als wethouders doen we allemaal primair ons best voor onze eigen gemeente en onze eigen inwoners. Dat betekent soms dat we tegenstrijdige belangen hebben. Wij schijnen slecht te zijn in het boven ons eigen niveau uit te stijgen en de plekken te zoeken waar je wel gemeenschappelijkheid vindt om het beste voor de regio te bereiken.”

Juist daarom is het volgens Hamster zo belangrijk dat er daadwerkelijk wordt samen gewerkt. “Alleen belijden we die samenwerking met de mond, maar als het erop aankomt dan denken we aan onze eigen hachje. Ik vind het bijvoorbeeld nog steeds bizar dat er een nieuwe Klinker is gebouwd terwijl het Theater Geert Teis het al moeilijk genoeg heeft. En dat er een ziekenhuis in Scheemda West komt, waardoor het ziekenhuis in Stadskanaal heeft te lijden onder wat andere gemeenten hebben bereikt voor hun eigen inwoners. Je hoopt dan dat de provincie de regie op zich neemt, maar dat gebeurt dus niet.”

Geplaatst door

Webmaster RTV1

4 Reacties op “Wethouder Hamster haalt fors uit naar GS

 1. Wie denkt hier om zijn eigen hachje. Geert Teis= stadskanaal. Refaja=stadskanaal. Hallo zo ken ik er nog meer. Je hebt nu de vrijheid om er samen uit te komen. Doe dat dan ook en ga niet als een klein kind zeuren zeg.

 2. Weet je wat de gemeente Stadsknaaal eens moet doen? Praten mét partijen in plaats van brieffies sturen, dat voelt als praten over andere partijen.

  Overigens ga ook eens praten mét de provincie Drenthe en de gemeenten aldaar. Wat zou de gemeente Stadskanaal kunnen betekenen als Noord Oost Drenthe? En vica versa.

  Maar ook met de windmolen intitiatiefnemers er lag ruim 700 miljoen compensatie als er gepraat was, heb ik in wandelgangen gehoord.

  Tip leidt een aantal jonge ambtenaren op tot Barista en open een cafe in het gemeentehuis om mét al die partijen te praten. Kan helpen écht!

  • Ben overigens wel benieuwd naar een reaktie van de gemeente, raadslid, wethouder, burgemeester mag allemaal….

 3. Heeft Hamster inmiddels al zijn excusus aangeboden? Nog niets van geleZen, maar lijkt me logisch. vraagt D66 erom?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.