Direct naar de inhoud.

RTV Drenthe niet langer raamprogramma bij RTV Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Roel Withaar in gesprek met Anja van Boven (f RTV1)
Roel Withaar in gesprek met Anja van Boven (f RTV1)

EXLOERMOND – RTV Borger-Odoorn geeft sinds donderdagavond het signaal door van RTV Stadskanaal als raamprogramma. Het betreft een periode om te kunnen inregelen omdat RTV Borger-Odoorn, RTV Stadskanaal en RTV Parkstad binnenkort verder gaan als één omroep. Voorzitter Roel Withaar van RTV Borger-Odoorn: “we zijn alvast gestopt met het doorgeven van de regionale zender RTV Drenthe als raamprogramma. Of dat nu ging gebeuren of over een maand maakt ook niet meer uit. Bovendien hadden we technische problemen met het aanvoersignaal van RTV Drenthe”. RTV Borger-Odoorn gaat de komende weken gebruiken om zich ´technisch in te regelen´ op het geluid van de nieuwe streekomroep RTV1. Ook de website van RTV Borger-Odoorn wordt omgezet naar de nieuwe website rtveen.nl

Streekomroep voor de Veenkoloniën en Oost Drenthe

Zendmast Borger
Zendmast 106.0 FM in Borger

De drie zenders gaan vanaf 1 september verder als streekomroep voor de Veenkolonieen en Oost Drenthe. Borger-Odoorn heeft hierbij wel afgesproken dat de omroep, in eigen beheer, een lokaal venster kan bedienen. Dat wil zeggen dat er een eigen lokaal initiatief of programma uitgezonden kan worden via de 106.0 FM indien van toepassing. Dit programma is dan niet te horen in Stadskanaal of Veendam maar uitsluitend in de gemeente Borger-Odoorn.

Deur open voor Omroep Aa en Hunze

streekomroep - NLPO kaartje
streekomroep – NLPO kaartje

RTV Stadskanaal en RTV Parkstad gaan ook bestuurlijk fuseren, RTV Borger Odoorn overweegt hier op een later tijdstip in mee te gaan. De nieuwe streekomroep voor Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn heeft de deur opengezet voor Radio Aa en Hunze. Er zijn al gesprekken gepland. Haast is wel geboden want de organisaties NLPO/OLON willen voor 15 september bekendmaken hoe de indeling eruit moet zien van streekomroepen in Nederland. “Als Omroep Aa & Hunze niets doet gaat de zender op in een streekomroep met Assen, Noordenveld en Tynaarlo”, zegt Roel Withaar namens streekomroep RTV1. De NLPO heeft inmiddels de gemeenten Veendam, Borger-Odoorn en Stadskanaal medegedeeld dat de omroepen ingedeeld staan in regio 3-2 en 9-2  (zie kaartje)

Je kunt RTV 1 vanaf 1 september ontvangen via 106.9 FM (zendmast Veendam), 105.3 FM (zendmast Stadskanaal) en 106.0 (zendmast Borger) of via de livestream op www.rtveen.nl. 

2 reacties op “RTV Drenthe niet langer raamprogramma bij RTV Borger-Odoorn”

  1. En toch ben ik van mening dat een streekomroep voor AA en Hunze, Borger Odoorn, Stadskanaal, Veendam en Midden Drenthe bijelkaar horen. Allen hebben te maken met het veen. Van alle monden en kanalen (Stadskanaal, maar ook het Oranjekanaal) hebben met elkaar te maken. En ook het type mensch wat er woont. Beetje bescheiden, kat uit de boom kijken en dan doorzetten. Dan kan Assen samen met Groningen, de overeenkomst aldaar de regiovisie Groningen Drenthe, die al decennialang succesvol is bekronen met een streekomroep.

    En met de vijf gaan we dan van een plaatje met een plaatje met een verhaal. Want het gebeurd iedereen wel eens dat hij onderweg op de fiets ineens denkt hé wat zie ik daar nu in de sloot? En dan ligt daar een auto op z’n kop en zo krijg je, na zaken te hebben uitgezocht, de lokale verhalen en berichten op een manier die past bij de mensen in het Veen.

    En als een waterschap dan meldt dat er een Ecoli bacterie is gevonden in het water, maar dat geen reden is om dan regelmatig onderzoek te doen naar waar die vandaan komt, dán is daar een taak voor de NOS om dat uit te zoeken. Want immers de mensen in de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben toch niet voor niets gestreden om het water in de kanalen van goede kwaliteit te laten zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-