Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De nieuwe hoofdstraat van Stadskanaal

Ojee, de mening van BJ – De Hoofdstraat met het gedeelte tussen de Menistenlaan en de Beneluxlaan wordt binnenkort het crème de la crème van de langste winkelstraat van Europa.

De miljoenen kostende herinrichting van de winkelstraat start in november met de plaatsing van een nieuwe brug ter hoogte van de Stationslaan. Veel mensen vinden het zonde om zoveel geld uit te geven maar ik kan mij hier wel in vinden. Het is niet alleen een nieuwe brug (de huidige is stuk) er komt nog veel meer. Langs het Stadskanaal worden aanleg steigers gebouwd met sfeerverlichting en stroomvoorziening. Lelijke parkeerplaatsen verdwijnen en vanaf de pui van de winkel tot aan de kade komt er een een vlakke straat met gezellige terrasjes en een schitterende boulevard waarop gelopen, gefietst en zeer langzaam met de auto gereden moet worden. Tussen de Menistenlaan en de Beneluxlaan komen er nog slechts drie plekken voor het laden en lossen van goederen. Dat was altijd een lelijk gezicht zo’n grote vrachtwagen midden op de weg met zijn stinkende uitlaatgassen met daar weer achter ongeduldig wachtende automobilisten. Wat mij betreft mag overigens al het autoverkeer hier wel geblokkeerd worden.

Wethouder Jan Bessembinders heeft ook het groene licht gegeven voor het mogelijk maken van staan- plaatsen voor marktkooplui langs het water. De inmiddels zestig jaar oude weekmarkt van Stadskanaal is één van de mooiste markten van het Noorden en heeft al vele prijzen gewonnen. Door op zaterdag de markt door te trekken langs het water ontstaat er een doorgroei tot wel vijftig marktkramen. Een goed idee van de Knoalster wethouder en van de gemeentelijke marktcoördinator Michael Dekker.  

De pleziervaart kijkt hopelijk in het volgende vaarseizoen niet meer tegen een grauwe kade-muur aan maar kan dan spontaan aanleggen met zijn bootje aan een steiger langs de bruisende boulevard. De schipper en zijn bemanning kan zich dan zo tussen de gezellig winkelende mensen begeven. En dat is goed voor de ondernemers en voor de uitstraling van Stadskanaal en de Kanaalstreek.

BJ

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.