Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokale omroep is eventjes met vakantie.. Heu??

Ojee, de ongezouten mening van BJ – “De lokale omroep Menterwolde gaat met vakantie. Net als voorgaande jaren gaan de medewerkers tijdens de bouwvakweken met vakantie. De omroep is van zondag 25 juli tot en met zondag 15 augustus gesloten“. Dit bericht staat te lezen in de ‘Veendammer’ een huis aan huis krant in de regio Veendam en Menterwolde. Toen ik het artikel las moest ik glimlachen..

Dit is dus weer typisch lokale radio zoals het eigenlijk niet zou moeten. “De omroep is van zondag 25 juli t/m zondag 15 augustus gesloten“..  Ja, hoezo gesloten?? Waarom heb je dan een lokale omroep opgericht? Om de hele dag Radio Noord uit te zenden? Ik begrijp hier dus helemaal niets van. Is er dan helemaal niemand bij omroep Menterwolde die tijdens de bouwvak vakantie een programma kan maken? Zijn dan alle medewerkers tegelijk weg?  De ‘vaste’ luisteraars in Muntendam en omgeving zullen nu ongetwijfeld afstemmen op ander radiostation en probeer ze dan nog maar eens terug te krijgen. Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om tijdens een vakantieperiode de omroep toch levendig te houden. Wat dacht je van een aantal herhalingen? (doet Hilversum ook). Of ingeblikte zomerspecials ( kun je in de winter al maken).  Je kunt ook met een buuromroep (in dit geval radio Parkstad) programma samenwerking overwegen. Maar het allerbeste is om ‘ruim van te voren’ duidelijke afspraken te maken met de (vrijwillige) medewerkers.  Zo kun je met een minimale bezetting best nog een aantal live- programma’s maken.  Ik heb het al vaker gezegd, ook vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Enfin wat je ook doet, sluit nooit je radiostation. Dat is zo onprofessioneel anno 2010.

Dit blogje is zeker niet bedoeld om Omroep Menterwolde negatief te beoordelen want er zijn vele lokalo’s die precies hetzelfde doen. Ik wil hiermee alleen de programmaleiding aan het denken zetten (opbouwende kritiek).. Bedenk dat je als lokalo goud in handen hebt met een eigen ether en kabel- frequentie. Kleinschalige radiostations kunnen best dezelfde kwaliteit uitstralen als de grote regionale (kilowatt) zenders. Ook tijdens vakantie periode’s.  Je lokale luisteraar zal het waarderen..

BJ

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.