Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noord Ooster Wind (deel 1)

 Ik moet hiervoor terug naar het jaar 1969. Het dorp Staphorst om precies te zijn. Het jaar dat ik samen met mijn vriendjes van de lagere school leerde communiceren doormiddel van morsetekens. Dat deden we met een zaklantaarn. Later met een deurbelzoemertje op een plankje. De maanlanding in 1969 met radiocommunicatie via een grote antenne parabool was de druppel. Ik moest en zou ook iets met radio doen. Het was echter nooit zozeer de techniek die mij aantrok maar meer het communiceren op zich. Het feit dat je een verbinding kon maken door het niets. Dat misschien anderen mee zaten te luisteren.. Dat was prachtig. Op elfjarige leeftijd kreeg ik de beschikking over een transistorradio. Ik weet niet meer hoe, maar ik had eindelijk mijn eigen radio. Ik hoefde vanaf dat moment niet meer verplicht mee te luisteren naar meester G.B.J. Hilterman op Hilversum 1 waar mijn vader altijd naar wilde luisteren op de zondagmiddag. Eindelijk kon ik afstemmen op de middengolf waar de zeezenders zaten.  Radio Veronica vanuit zee.. Wat een tijden! 

In 1973 – op veertien jarige leeftijd – gingen mijn ouders verhuizen naar Veendam. Voor mij het einde van de wereld. Dat was in het begin heel pijnlijk. Radio heeft mij er toen doorgesleept. Luisteren naar de zeezenders die het gevoel gaven dat ik niet alleen was. Dat mijn kameraadjes in Staphorst ook aan het luisteren waren, dat gaf een gevoel van verbondenheid. Maar dit was nog maar het begin.. Het radiogevoel zou spoedig nog veel intensiever worden!  (wordt vervolgd)
 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.