Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Roer om bij lokale omroepen!

Ojee, de mening van BJ – (lokale omroep is dood – leve lokale media). Al enige tijd geleden heeft de wetgever het zien aankomen. Het begrip lokale omroep is niet meer van deze tijd..

Vorig jaar is dit dan ook veranderd in de term ‘Lokale media instelling’. Hier kan ik volledig achterstaan!!  Lokale radio is slechts een onderdeel van het totaal pakket. De ‘nieuwe media’ maakt het mogelijk om je op alle mogelijke manieren te presenteren. Lokale omroep, euhh media, nieuwe stijl!! Doe je dat niet dan blijf je in de vorige eeuw hangen en bereik je niet meer je doel, namelijk de bevolking van je lokale verzorgingsgebied.

Het internet wordt zo belangrijk dat het nog slechts een kwestie van tijd is voordat de éérste lokale omroep zal opstaan voor enkel verspreiding via het internet. Voor adverteerders ook belangrijk want je hebt dan dagelijkse meetbare cijfers. RTVS weet bijvoorbeeld precies hoeveel unieke bezoekers er dagelijks luisteren en kijken op de website www.rtvstadskanaal.nl. (en da’s een heeeeeleboel kan ik U verzekeren). Van onze (dure) FM zender weten we dat niet. Dat is altijd bij benadering (via een luister onderzoek) wat te manipuleren is. Iets wat commerciële omroepen maar al te graag doen. Lokale media is prima te doen in een totaal pakket online: Lokaal nieuws aangevuld met video-items en audio. Allemaal via je website. Een FM radiozendertje erbij is leuk.. Maarrrr de nieuwe generatie luisteraars bereik je er niet meer mee! Die zitten de hele dag op het WWW te multitasken (twitteren, pingen, hyven, ) en op de achtergrond luisteren ze naar hun favoriete radiostream of mp3 collectie. De grootste kans nieuwe luisteraars aan je te binden is via het internet. Het voordeel van lokale (media) online is dan ook enorm:
 
– Audio en video altijd en overal (ook mobiel)
– interactief
– lokale binding en samenwerking!
– direct oproepbaar
– meerdere streams (b.v. 24 uurs kerkkanaal, streekgebondenmuziek, politiek, etc.)
– Je kunt het hele ICE (informatie, Cultuur en educatie) pakket in je website stoppen en zo je radiostation en stream meer gaan gebruiken voor muziek en locatieuitzendingen.
 
Zo zijn er legio nieuwe mogelijkheden te bedenken voor lokale omroep, euh media, nieuwe stijl.  Ik ben dan ook blij dat ‘RTVS’ inmiddels die éérste stappen heeft gezet en bijzonder trots op de medewerkers die dat mogelijk maken. Compliment jongs!!


BJ
(programma coördinator)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.