Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

RTV Stadskanaal als werkgever

Ojee, de mening van BJ – Tja, bovenstaande kop zegt het al.. Daar droom je van. Een gezonde lokale omroep met beroepskrachten.. Droom? Helemaal niet..

Ik denk dat dit ook kan, tenminste als de gemeente hier ook aan mee wil werken.  Nu lijkt het erop dat men reclame inkomsten van het geoorloofde geld aftrekt. Tja, dan zal het ook nooit lukken. De motivatie om commerciële advertenties uit te zenden is niet zo hoog bij RTV Stadskanaal en dat is geen wonder. De ambtenaar op het gemeentehuis trekt immers de reclame inkomsten simpel weer af van het subsidiegeld.
 
Heuu, hoor ik dat goed? Subsidie geld? Ik dacht dat sinds de wetswijziging in 2009 de financiering voor publieke lokale omroepen wettelijk geregeld was. Via een amendement vorig jaar is toch de subsidie omgezet in bekostigingsplicht? Als minimum bedrag wordt 1.30 Euro per woonruimte genoemd. Dat geld hebben we ook nodig om een belangrijke rol te kunnen blijven spelen in de maatschappelijke informatievoorziening voor de gemeente Stadskanaal. Kijk eens naar de enorme bedragen die naar de regionale omroepen gaan (Ja, ik ben jaloers en daar schaam ik mij niet voor) en dan naar het kleine fooitje voor de lokale omroep. 

Nogmaals dit kan en moet anders. Ik ben een enorme voorstander van commerciële LOKALE radio. Helaas mag dat (nog) niet van de overheid. Wat wel mag is reclame uitzenden via de publieke lokale media, maar dan moet de gemeente deze extra inkomsten niet van de ‘subsidie’ aftrekken, dat doet de provincie toch ook niet bij de regionale omroep? 

BJ

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.