Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verbouwing Berkenschool

Dit sluit aan bij de wens van de wijkraad en de bewoners van de Molenwijk. De bedoeling is dat de voormalige Berkenschool wordt verbouwd. De nieuwere aanbouwen worden gesloopt, zodat alleen het oorspronkelijke gebouw blijft staan. Dit gebouw wordt geschikt gemaakt voor kleinschalige dienstverlening.

De verkoop van de voormalige Berkenschool maakt onderdeel uit van het herinrichtingsplan voor de Molenwijk, waarmee het college heeft ingestemd. Voor de herontwikkeling van het gebied vinden burgemeester en wethouders het noodzakelijk om de woonomgeving aan te pakken. Niet alleen het straatbeeld verdient verbetering, maar ook de riolering is aan vervanging toe.

Het college stelt de raad voor om een krediet van 480.000 euro beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de Molenwijk en het uitvoeren van de bodemsanering. Er is nog eens 60.000 euro nodig voor het vervangen van de riolering. De start van de herinrichting en de vervanging van de riolering is gepland in mei 2012.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.