Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Alle betrokkenen incident koolmonoxide Stadskanaal uit ziekenhuis

Verhoogde bloedwaarden
In het begin van de nacht ontvingen politie en geneeskundige diensten meldingen dat mensen zich niet lekker voelden. Via diverse ziekenhuizen in de provincie Groningen werd duidelijk dat een deel van de melders een te hoge koolmonoxidewaarde in het bloed had.

Bezoekers en personeel
In totaal hebben 28 bezoekers van het kartcentrum zich gemeld bij de spoedeisende hulp van verschillende ziekenhuizen in de regio. 23 mensen zijn voor nader onderzoek en behandeling korte tijd opgenomen geweest. De hulpdiensten hebben afgelopen nacht personeelsleden van het centrum benaderd om zich voor controle in het ziekenhuis te melden. Ook zijn alle ambulancediensten en doktersposten in de regio geïnformeerd. In de loop van vrijdagmiddag werd duidelijk dat iedereen het ziekenhuis heeft kunnen verlaten.

Onderzoek
De oorzaak van de verhoogde waarden in het kartcentrum is nog onbekend. Nadat uit koolmonoxidemetingen door de brandweer bleek dat het in het kartcentrum veilig was, is de Technische Recherche vrijdagochtend gestart met het onderzoek. Ook de arbeidsinspectie is bij het onderzoek betrokken. De gemeente Stadskanaal heeft besloten dat het kartcentrum aan de Electronicaweg voorlopig gesloten blijft, in ieder geval tot woensdag 7 maart 12.00 uur, in afwachting van nader onderzoek naar het incident. De eigenaar heeft zelf ook aangegeven het kartcentrum te willen sluiten tot er meer bekend is over de oorzaak van het incident.

Klachten
Bezoekers van het kartcentrum die geen klachten hebben gehad door de verhoogde koolmonoxidewaarde, zoals hoofdpijn en duizeligheid, zullen deze klachten ook niet meer krijgen. De waarden van koolmonoxide, en daarmee de klachten, nemen enkele uren na de blootstelling namelijk af. Bezoekers die nog klachten hebben, wordt geadviseerd contact op te nemen met de eigen huisarts.

Algemene informatie over koolmonoxide is te vinden op de website van GGD Groningen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.