Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Creatieve oplossing buitenbaden

Het gemeentebestuur onderscheidt hiermee de zogenoemde mooiweerzwemmers van de baantjeszwemmers. Van de laatste groep – ongeveer honderd personen – verwacht het college dat zij zich vanaf 2013 zo organiseren dat ze de ochtendopenstellingen zelf kunnen bemensen met vrijwilligers. Dit in samenspraak met de plaatselijke belangenverenigingen in Musselkanaal en Onstwedde.

De openluchtbaden in Musselkanaal en Onstwedde worden op commerciële basis geëxploiteerd door Optisport. Zij verzorgt dit jaar nog de ochtendopenstelling, van 07.00 tot 09.00 uur. Het gemeentebestuur wil het bestaande contract met Optisport aanpassen, in eerste instantie voor de duur van vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar.

Dit betekent dat er al twee jaar eerder dan was voorzien kan worden bezuinigd. De voorgestelde manier van exploitatie levert namelijk over 2012 en 2013 een eenmalig voordeel op van bijna 120.000 euro. Over een tijdvak van vier jaar is dit 30.000 euro per jaar.

Dat voordeel kan worden opgeteld bij de structurele besparing van 72.000 euro per jaar die met ingang van 2014 wordt bereikt. Door de inzet van vrijwilligers wordt bij beide buitenbaden zodoende in de periode van 2014 tot en met 2017 nagenoeg voldaan aan de opgelegde taakstellende bezuiniging van 100.000 euro.

Het derde openluchtbad in de gemeente, Bad Noord in Stadskanaal, wordt ruim acht jaar succesvol gerund door een vrijwilligersorganisatie. Die ontvangt hiervoor een bedrag van 66.000 euro van de gemeente. Bad Noord is ondertussen verzelfstandigd. Vanwege de bereikte goede resultaten en het verhoudingsgewijs lage bedrag is het bad niet bij de bezuinigingsvoorstellen betrokken.

De gemeenteraad moet in maart nog een besluit nemen over de voorgestelde invulling van de bezuiniging.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.