Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Het gaat stevig vriezen in de Kanaalstreek

RTV S – Na een slappe winter van zacht en wisselvallig weer breekt dan nu een koude tijd aan. Dat komt door twee hogedrukgebieden, ééntje boven Rusland en ééntje ten noordwesten van Spanje..

De eerste ‘lichte’ vorst komt in de nacht van zaterdag op zondag 29 januari. Zondag overdag is de aanvoer van koude lucht dan al goed voelbaar in onze regio. In de nacht naar maandag kan het in Zuid Groningen en Oost Drenthe lokaal reeds matig vriezen.

14 dagen vorst
De dagen daarna blijft onze regio en de rest van ons land stevig in deze vrieslucht. De wind blijft oostelijk. De temperatuur zal hierbij overdag nipt onder het vriespunt liggen en ‘snachts kan het kwik tot wel -15 graden dalen volgens zowel weeronline.nl als het KNMI in De Bilt. De lange weersvoorspelling laat zelfs een winterse periode zien van veertien dagen. Wat hierna gaat gebeuren is onduidelijk.

Waarschuwing
De schaatsen kunnen dus dadelijk weer uit het vet. Let op: Er zijn minimaal 3 nachten van strenge vorst nodig om betrouwbaar ijs te krijgen. Volg hiervoor het advies van de (lokale) overheid. Kleed je warm aan en bereid je voor op een koude periode.

Neen, geen horrorwinter maar wel ijspret in de Kanaalstreek: RTV Stadskanaal gaat natuurlijk één en ander vastleggen op de video. Deze beelden zijn later terug te zien in ons Stadsjournaal via RTVS online.
 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.