Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bie ons gain windmeulens

RTVS – (videoclip) – Will Stevens laat protestsong horen in Bie ons op ’t Knoal…

Woensdag 12 oktober jl. was Will Stevens al eens te gast bij Jan Pietersen, en na de uitzending vertelde Will binnenkort met iets bijzonders te komen, maar wat hield hij nog even geheim. “Maar als het zover is dan is de primeur voor RTVS”, aldus Will. En de zanger is een man van zijn woord. Deze week nam hij contact op met RTVS en in het programma van Jan “Bie ons op ’t Knoal” op de woensdagavond presenteerde hij voor het eerst zijn protestsong Bie ons gain windmeulens.

 

Waar het lied overgaat is duidelijk. Will Stevens laat letterlijk zijn stem horen en iedereen mag het weten dat hij tegen de windmolens is in ons woongebied. Will benadrukte in het interview dat hij wel een voorstander is van windenergie, maar dan moeten de windmolens wel bijv. in zee staan. Voor Stichting Platform Storm en Stichting Wind Nee is het een onverwachte muzikale ondersteuning. Van Will mocht RTVS het refrein publiceren:

 

Bie ons gain windmeulens, gain moale windmolens

Deur hun lewoai hol’n z’ons  oaltied uut de sloap

Met hoge wieken, dai naargens op lieken

‘k Wil blieven wonen as dai der echt nait kommen

 

Will Stevens laat zelf in een reactie op zijn website ( www.willstevens.nl) weten:

Na het uitbrengen van de DVD was het even stil, maar na het bericht over plannen om in ons woongebied windmolens te plaatsen, ben ik een protestlied gaan schrijven in het Gronings. De tekst is geschreven op een bestaande, gemakkelijk mee te zingen melodie; bovendien vond ik dat er nog beelden bijhoorden; de daaruit ontstane clip is er sinds 14 November 2011, is niet voor de handel en zal alleen worden verspreid onder RTV Noord, RTV Drenthe, de div. lokale RTVstations, Dagblad van het Noorden en de div. lokale weekbladen .Uiteraard gaat de clip ook naar de stichtingen “Platform Storm” en “Wind Nee”

Bij de protestsong is ook een videoclip gemaakt !!

 

Foto: Will Stevens en Jan Pietersen

 

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.