Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Samenwerkingsovereenkomst CJGV ondertekend

In het backoffice van het CJGV werken 15 verschillende instanties samen: Stichting Verslavingszorg Noord-Nederland, Lentis Groningen (GGZ), MDO Bellingwolde (Maatschappelijk Werk), de Hulpverleningsdienst Groningen (GGD), Stichting Acantus groep, Stichting Welstad, Wooncorporatie Lefier, Stichting Rzijn, de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde, Stichting Humanitas, Bureau Jeugdzorg Groningen, Zienn Groningen/Drenthe, Leger des Heils en Limor.

In maart 2009 is in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde het CJGV al als pilotproject gestart.
Landelijk zijn alle gemeenten verplicht om in 2011 een Centrum voor Jeugd en Gezin binnen de gemeentegrenzen op te richten.
Er moet minimaal één loket voor opvoedingsvragen en –problemen worden ingesteld. De gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde hebben ervoor gekozen om het Meldpunt voor Veiligheid en Zorg aan het Centrum voor Jeugd en Gezin te koppelen. Hiermee is het CJGV gerealiseerd op in totaal drie locaties in Stadskanaal, Vlagtwedde en Ter Apel.

De samenwerkingsovereenkomst die nu getekend is, bekrachtigt de goede samenwerking en vergemakkelijkt de uitwisseling van persoonsgegevens voor alle hulpverleningsnetwerken en –overleggen op het regionaal niveau Stadskanaal/Vlagtwedde.

Meer informatie over het CJGV Stadskanaal en Vlagtwedde vindt u op de website van het CJGV .

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.