Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vlagtwedde en Stadskanaal starten pilot intensieve vorm begeleid wonen

De jongeren worden gekwalificeerd als ‘middelzware doelgroep’. Deze groep bestaat uit jongeren die werkloos zijn of in de bijstand zitten, (hoge) schulden hebben, verschillende vormen van crimineel gedrag vertonen, al een tijd geen dagbesteding meer hebben gehad en soms een drank-, drugs- of gokprobleem hebben. Verondersteld wordt dat als deze jongeren niet deelnemen zij op termijn een taakstraf krijgen of in de gevangenis terechtkomen.

Met deze woonbegeleiding ontstaat in deze regio een infrastructuur die het mogelijk maakt jongeren vroegtijdig effectief te helpen en terug te geleiden naar school, werk en/of normale sociale verbanden.

Deze vorm voorkomt dat jongeren zorg gaan mijden omdat ze alleen buiten de regio hulp kunnen krijgen. De begeleiding zal worden uitgevoerd door Elker. Dit is een instelling voor jeugdzorg in Groningen met ruime ervaring in woonbegeleiding voor verschillende doelgroepen jongeren.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.