Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gladheidsbestrijding

De winter staat voor de deur. Dit betekent dat u te maken kunt krijgen met gladde wegen. De gemeente probeert de gladheid zoveel mogelijk te lijf te gaan voordat het nodig is. Dit noemen wij preventief strooien. Hiervoor hebben wij 24 uur per dag, zeven dagen per week mensen en auto’s klaar staan om uit te rukken als er gladheid wordt verwacht.

Woonwijken

In woonwijken wordt niet gestrooid. Bij het besluit om straten wel of juist niet te strooien, houden wij rekening zoveel mogelijk rekening met de verkeersveiligheid, het milieu en de beschikbare strooiauto’s. Uitgangspunt is, dat iedereen binnen een redelijke afstand een gestrooide weg kan bereiken.

Strooimethode

Bij het strooien wordt gebruik gemaakt van ‘nat’ zout. Tijdens het strooien doen we een klein beetje pekel (zout opgelost in water) bij het droge zout. Deze methode heeft verschillende voordelen: minder zout per vierkante meter, de dooiwerking begint vrijwel direct, het zout blijft langer werken (ook bij lagere temperaturen) én nat zout waait in tegenstelling tot droog zout niet snel weg.

Het overzicht van de straten waar gestrooid wordt vindt u op de speciale pagina Gladheidsbestrijding  op deze website.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.