Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sancties op overlast van honden

Op grond van de Algemene Plaatselijke verordening (APV) mogen honden niet los lopen, is de eigenaar verplicht de poep van zijn hond op te ruimen en moet daarvoor geschikt materiaal bij zich hebben.

Wanneer?

In november worden hondenbezitters nog gewaarschuwd, maar vanaf 1 december 2011 krijgen overtreders een bekeuring. De boete is € 70,00 voor een onaangelijnde hond en € 100,00 voor het niet opruimen van hondenpoep.

De APV van de gemeente Stadskanaal kunt u raadplegen op de digitale regelingenbank .

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Sancties op overlast van honden

  1. Aan het zij water of vijver van het kanaal de berken straat vanaf de Gele klap,laat men de honden uitgebreid schijten.Aan de zijde van het appartementen komplex ruim ik zelfs de stront van andere honden op, omdat men uit de auto stapt de schoenen onder de stront heeft.Aan de overzijde van het water licht zoveel stront dat je hond er niet eens kan lopen! Wat denkt u wat het in de zomer stinkt en dan de vliegen en de bacterien! Er zijn zelfs mensen met 2 of 3 honden,men kijkt in de lucht en laat de honden kakken zonder het op te ruimen!! De gemeente en politie doet er niets aan.Zelf spreek ik de mensen hier over aan, het helpt niets! Deel maar eens een vette bekeuring uit, maar de politie heeft het te druk met de computer, of zet waarschuwings borden neer om de mensen op te voeden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.