Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pilot nachtbus voortgezet

In september 2009 is de gemeente Stadskanaal samen met enkele horecaondernemers en het OV-bureau Groningen Drenthe de pilot gestart. Na aanpassing en een doorstart van de pilot in september 2010, is het gebruik van de bus alleen maar toegenomen. De nachtbus is zelfs zo’n succes dat het budget dat is opgebracht door de betrokken partijen – naast de partners van het eerste uur, ook de gemeenten Vlagtwedde, Borger-Odoorn, Pekela en Aa en Hunze – niet is aangesproken.

Sinds het bestaan van de nachtbus is het aantal meldingen van overlast en vernielingen door jongeren sterk afgenomen. Bij alcoholcontroles tijdens de Knoalsternacht zijn zelfs geen overtredingen geconstateerd. Bij de gemeente komen reacties binnen van ouders die zeer gelukkig zijn met de nachtbus.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.