Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scootmobieltraining in Stadskanaal

Verkeersveiligheid

Jaarlijks worden er naar schatting ruim 600 mensen behandeld op een eerste hulp afdeling na een verkeersongeval met een scootmobiel. Deze ongevallen hebben vaak direct te maken met de rijvaardigheid van de scootmobielrijder. Welzorg, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Stadskanaal zetten zich sterk in om de veiligheid van scootmobielgebruikers en de omgeving verder te verbeteren. Om ongewenste situaties met scootmobielgebruikers in het verkeer te verminderen, is deze dag georganiseerd.

Wat is een rijvaardigheidstraining?

De rijvaardigheidstraining betaat uit een verkeerstheorieles en een praktijkoefening op een oefenparcours. Als berijder van een scootmobiel komt u veel verschillende verkeerssituaties tegen. Omdat er geen speciale verkeersregels bestaan voor scootmobielrijders, hebben de organiserende partijen gemerkt dat er veel behoefte bestaat aan extra uitleg over de positie van de scootmobiel in het verkeer. Wanneer bent u volgens de verkeersregels bijvoorbeeld een voetganger en wanneer een fietser? Dit komt allemaal aanbod tijdens de training.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het praktijk gedeelte oefent u met uw eigen scootmobiel lastige manoeuvres, zoals korte bochten, het op- en afrijden van stoepjes en het inparkeren. Er is een servicemonteur aanwezig die samen met u uw scootmobiel nakijkt en indien nodig kan bijstellen. Aan het eind van de training ontvangt u een officieel deelnamecertificaat.
Deelname aan deze training is geheel kosteloos.

Wilt u meedoen?

U kunt zich voor 4 oktober 2011 aanmelden door te bellen naar (0599) 631 414 of een email te sturen naar a.nieuwland@stadskanaal.nl.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.