Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GA! project Onstwedde/Alteveer van start

De gemeente Stadskanaal organiseert samen met het Huis voor de Sport Groningen en Welstad het Groningers Actief Project, kortweg GA!

Inwoners tussen de 60 en 80 jaar, woonachtig in Onstwedde en Alteveer ontvangen binnenkort een brief met de vraag of ze mee willen doen aan het project.

Doel van het project

Bewegen is goed voor de gezondheid: u voelt zich fitter en het verlaagt de kans op onder andere hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht. Met dit project willen wij meer mensen in beweging krijgen en laten voelen hoe goed het is om te bewegen. Want een half uur per dag bewegen op matig intensief niveau vergroot uw weerstand en geeft u een minder vermoeid gevoel.

Het project is vorig jaar succesvol uitgevoerd in Musselkanaal. Stichting Welstad heeft daarom de wens uitgesproken om vanuit het Nationale Actieplan Sport  Bewegen (NASB) van de gemeente ook een GA! project in Onstwedde/Alteveer te starten.

Wat houdt het project in?

Het project begint met een fittest. Tijdens de fittest wordt vastgesteld welk vervolgaanbod het beste bij u past. Hieruit volgt een beweeg- en coachprogramma. Voor mensen met een chronische aandoening wordt een aangepaste fittest en een aangepast beweegprogramma aangeboden.

Er worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over voeding, medicijngebruik en efficiënt bewegen. Ook wordt het sportaanbod voor 55+-ers in kaart gebracht en samengevoegd in een folder. Op deze manier kunnen wij u doorverwijzen naar de juiste sportclub of -vereniging.

Uitnodiging

Degenen die een brief krijgen, worden persoonlijk gebeld en uitgenodigd om op 12 of 13 oktober a.s. mee te doen aan de fittest. Ook wordt er gevraagd of u interesse heeft voor de voorlichtingsbijeenkomsten.

Meer weten?

In de brief die u ontvangt, staat uitgebreide informatie over het GA! project. Heeft u nog vragen naar aanleiding van de brief, dan kunt u deze natuurlijk stellen tijdens het bovegenoemde telefoongesprek. U kunt ook zelf bellen of mailen met Marianne Postma van Huis voor de Sport Groningen, (0598) 323 200 of m.postma@hvdsg.nl.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.