Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Langere levertijden voor identiteitskaarten

Als het aantal aanvragen onverkort hoog blijft, kan de levertijd oplopen tot meerdere weken. Het paspoort en het spoedpaspoort kunnen in de gemeente Stadskanaal wel op tijd geleverd worden.

De gemeente Stadskanaal volgt de landelijke instructies in verband met de grote toeloop op de identiteitskaart na de uitspraak van de Hoge Raad over de leges. Hierdoor kan de producent van de identiteitskaart niet langer de gebruikelijke levertijd van vijf werkdagen nakomen.

Daarom mag Stadskanaal, net als andere gemeenten, alleen aanvragen voor een identiteitskaart naar de producent sturen, die een hoge prioriteit hebben.
Daarvan is sprake:

  • als u nog niet in het bezit bent van een geldige identiteitskaart en/of paspoort
  • als u in het bezit bent van een identiteitskaart of paspoort waarvan de geldigheid binnen twee maanden verloopt

In bovenstaande gevallen kan de levertijd dus meer dan vijf werkdagen, maar mogelijk enkele weken duren. Aanvragen voor identiteitskaarten die geen prioriteit hebben, kunnen in behandeling genomen worden, maar worden aangehouden tot tenminste 11 oktober 2011.

Wij adviseren u dan ook ná 11 oktober 2011 een identiteitskaart aan te vragen. Bovendien is het tot nader orde niet mogelijk een identiteitskaart aan te vragen via de spoedprocedure.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.