Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Minder ligplaatsen voor woonboten

Al jarenlang is het aanzien van de woonschepenlocaties een doorn in het oog van particulieren, bedrijven en passanten. Het gemeentebestuur wil de maatregelen treffen om de ruimtelijke kwaliteit te verbeteren.

Voor de huidige vergunninghouders zijn er geen consequenties. In die zin dat de gemeente bestaande ligplaatsvergunningen niet intrekt. Pas wanneer de huidige bewoners van de woonschepen vertrekken, vervalt hun ligplaatsvergunning.

De eigenaren van de dertien huidige ligplaatsen zijn per brief geïnformeerd. De gemeente heeft inmiddels met tien van de dertien vergunninghouders gesproken over een plan van aanpak, om het aanzien van de woonschepenlocaties te verbeteren. Per locatie zijn hierover afspraken gemaakt.

De gemeenteraad neemt op maandagavond 26 september 2011 een besluit over het woonschepenbeleid. B en W stellen voor de huidige verordening over woonschepen te vervangen door een aanvulling op de APV. De gemeente is nog met de bewoners en het Waterschap Hunze en Aa’s in gesprek over het aansluiten van de woonschepen op het riool.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.