Direct naar de inhoud.

College steunt Disability Games

  • door:
  • op:

Het college heeft grote waardering voor het feit dat de stichting erin geslaagd is het evenement naar Stadskanaal te halen. Vorig jaar al vroeg het college de gemeenteraad daartoe een bedrag beschikbaar te stellen voor een opknapbeurt van de atletiekbaan op sportterrein het Pagedal. Het college vroeg de raad daarbovenop nog een extra bedrag van 25.000 euro, voor het realiseren van twee extra lanen op de atletiekbaan. Dit omdat de IPC acht lanen als voorwaarde stelt.

Met het bedrag dat het college nu beschikbaar stelt kan de Stichting Disability Games Foundation de opening grootser aanpakken en de bewoners van Stadskanaal meer bij het evenement betrekken. Voorafgaande aan de officiële opening op het sportterrein zal op het Raadhuisplein al een aftrap plaatsvinden, waarna atleten en begeleiders zich op feestelijke wijze naar de atletiekbaan zullen verplaatsen.

Het college zal tijdens de Games op diverse manieren acte de présence geven. Zo zal burgemeester Galama in aanwezigheid van het college onder meer de atleten en begeleiders welkom heten op het Raadhuisplein. De leden van het college zullen ook enkele prijsuitreikingen voor hun rekening nemen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal