Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wat vindt de gemeenteraad?

Voorjaarsnota en perspectiefnota

De Voorjaarsnota is een rapportage over de realisatie en uitvoering van de begroting 2012. De perspectiefnota 2013-2016 geeft inzicht in de financiële positie van de gemeente, en geeft kaders voor de komende begroting. Ook wordt ingegaan op de stand van zaken van de ombuigingsmaatregelen.

U bent welkom bij de raadsvergadering

De raadsvergadering is openbaar toegankelijk en begint op 21 mei 2012 om 14.00 uur. Afhankelijk van de voortgang wordt er alleen onderbroken voor een eetpauze, waarna er vanaf 20.00 uur verder wordt vergaderd.

U vindt de vergaderstukken voor de raadsvergadering van 21 mei 2012  op deze website.

Financiële situatie

De begroting 2012 kent naar verwachting een nadelig saldo van bijna 1,1 miljoen euro. De meerjarenraming (Perspectiefnota 2013-2016) laat daarentegen een positief resultaat zien van 900.000 euro in 2016. Toch is de gemeente op haar hoede, omdat er veel onvoorspelbare financiële risico’s zijn. Het college wil het overschot van 900.000 euro op de meerjarenraming aanmerken als financiële ruimte voor het opvangen van financiële risico’s. Het gaat daarbij om de decentralisaties (begeleiding AWBZ en Jeugdzorg), de invoering van de Wet Werken naar Vermogen, het niet realiseren van de geplande ombuigingsmaatregelen en de kortingen op de algemene uitkering door het Rijk.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.