Site pictogram RTV1

Energie besparen?

Subsidiemogelijkheden

Als de energiebesparende maatregelen die u neemt, leiden tot een verbetering van het energie-Index van tenminste 0,75 kunt u daarvoor een subsidie van € 1.000,00 van de provincie Groningen ontvangen. Dit is in veel gevallen relatief eenvoudig te realiseren; bijvoorbeeld door spouwmuur- en vloerisolatie of HR++ beglazing en een nieuwe verwarmingsketel. Wees er echter snel bij want de regeling loopt op 31 mei 2012 ten einde, u dient de reservering voor 31 mei te plaatsen. U hebt dan een jaar de tijd om de verbetermaatregelen door te voeren.

De gemeente Stadskanaal kan u helpen bij het nemen van de maatregelen door het beschikbaar stellen van een duurzaamheidslening . U kunt tegen een zeer gunstig tarief geld lenen om uw woning energiezuiniger te maken. Een indicatie van de mogelijkheden:

Meer weten?

Wilt u weten wat voor uw woning en uw situatie de mogelijkheden zijn? Vul dan het contactformulier duurzaamheidslening  in. Of laat een energiemaatwerkadvies opstellen door een gecertificeerd bedrijf. U ziet dan precies wat u met uw woning kan doen, wat de investeringen zijn en wanneer u deze heeft terugverdient. Ook ontvangt u een energielabel en wordt u geholpen bij het aanvragen van de subsidie en de gemeentelijke duurzaamheidslening. 

Mobiele versie afsluiten