Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente investeert in Pagedal en Noorderpoort

De nieuwbouw van Noorderpoort geeft concrete mogelijkheden om de langgekoesterde wens van de gemeente te realiseren: een gezamenlijke club-/kleedaccommodatie voor atletiekvereniging Jahn II, hockeyvereniging HCSO en Korfbalvereniging Stadskanaal ’74. Ook De Runners, de Pageboulers en SC Stadskanaal zijn nu bij de plannen betrokken.

Met de verenigingen hebben diverse gesprekken plaatsgevonden over het gezamenlijk gebruik, het beheer en de exploitatie van de nieuwe accommodatie. Uitgangspunt voor de gemeente was dat de huidige exploitatiekosten van de verenigingen niet zouden worden overschreden bij participatie in de MFA.

De locatie van het gebouw maakt enkele veldverplaatsingen noodzakelijk. Het college stelt de raad daarom voor een nieuw korfbalveld voor Stadskanaal ’74 en een kunstgrasveld voor SC Stadskanaal aan te leggen. Daarvoor leveren de voetballers een veld extra in.

Noorderpoort, de sportverenigingen in het Pagedal en de gemeente werken samen in het project Sport Lokaal Samen. Doel van het project is de samenwerking tussen sport en onderwijs binnen de gemeente structureel vorm te geven. De bouw van de MFA en het gezamenlijk gebruik van de club-/kleedaccommodatie zal daaraan bijdragen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.