Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stopzetting huishoudinkomenstoets

Gezinnen, die door de huishoudinkomenstoets een lagere bijstandsuitkering hebben ontvangen, kunnen met terugwerkende kracht tot uiterlijk per 1 januari 2012 een hogere bijstandsuitkering krijgen. Personen die vanaf 1 januari 2012 een bijstandsaanvraag hebben gedaan, maar van wie de aanvraag is afgewezen als gevolg van de huishoudinkomenstoets, kunnen eveneens met terugwerkende kracht tot uiterlijk per 1 januari 2012 alsnog recht op bijstand krijgen. Dit geldt ook voor personen die na 1 januari 2012 hebben afgezien van het aanvragen van algemene bijstand (‘niet-aanvragers’), omdat zij, rekeninghoudend met de huishoudinkomenstoets, ervan uitgingen dat zij geen recht zouden hebben op algemene bijstand.

Recht op (hogere) algemene bijstand?

  • Als u al algemene bijstand ontvangt, dan hoeft u niets te doen en krijgt u automatisch bericht als het recht op bijstand wijzigt. 
  • Als u vanaf 1 januari 2012 algemene bijstand heeft aangevraagd en die bijstand is door de huishoudingkomenstoets afgewezen, dan neemt de gemeente contact met u op.
  • Heeft u geen algemene bijstand aangevraagd vanwege de huishoudinkomenstoets, dan kunt u met terugwerkende kracht in aanmerking komen voor algemene bijstand. U dient daarvoor via www.werk.nl een bijstandsaanvraag in te dienen en daarbij te vermelden per wanneer u recht denkt te hebben op algemene bijstand.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.