Direct naar de inhoud.

Gezocht: Beste verkeersveiligheidsidee

  • door:
  • op:

Heeft u last van hardrijders in uw buurt? Of wilt u voorkomen dat mensen in uw buurt te hard rijden en hen bewust maken van de gevaren ervan? Denk dan eens na over wat u zelf met uw buurt kunt doen om de verkeersveiligheid in uw buurt te verbeteren. Organiseer bijvoorbeeld een buurtfeest in het teken van verkeersveiligheid. Buurt- en wijkverenigingen kunnen hun idee voor het onder de aandacht brengen van verkeersveiligheid indienen bij de politie. Dat kan vanaf woensdag 6 juni tot en met vrijdag 13 juli 2012.

Remdemonstratie en snelheidsmeting

De vereniging maakt dan kans op een remdemonstratie van de Stichting Bevordering Verkeerseducatie en een snelheidsmeting door Veilig Verkeer Nederland. De remdemonstratie is een spectaculaire proef die de toeschouwers de ogen opent over de remweg van een auto bij 30 en 50 km per uur. Met de snelheidsmeting in de eigen buurt kunnen buurtbewoners met eigen ogen zien hoe hard er wordt gereden in een buurt en kunnen ze buurtgenoten daarop aanspreken. Heeft u als bewoner zelf een goed plan? Neem dan contact op met de wijkvereniging in uw buurt.

Eigen verantwoordelijkheid

De politie vraagt buurt- en wijkverenigingen nadrukkelijk na te denken over wat zij zelf als buurt kunnen doen om de verkeersveiligheid in hun leefomgeving te verbeteren. Vaak zijn het bewoners uit de buurt die te hard rijden, omdat ze de weg goed kennen. Met een gezamenlijk buurtinitiatief is dat bespreekbaar te maken. U kunt dus zelf al veel bereiken! Inzendingen die vragen om maatregelen op het gebied van weginrichting (bijvoorbeeld bloembakken in de straat) of handhaving (extra politiecontroles) worden dan ook niet beloond.

Meedoen?

Wilt u kans maken op de remproef en laserguncontrole in uw buurt? Vul dan het aanmeldingsformulier hieronder volledig in en stuur dit uiterlijk vrijdag 13 juli 2012 op naar het volgende adres: Senza Communicatie, ter attentie van Janneke Nijholt, A-weg 13, 9718 CT Groningen.

Lees de deelnamevoorwaarden goed door om ervoor te zorgen dat u kans maakt op de prijzen.

‘Te hard rijden binnen de bebouwde kom, daar zijn geen excuses voor’

De actie van Regiopolitie Groningen sluit aan de op de landelijke campagne ‘Te hard rijden binnen de bebouwde kom, daar zijn geen excuses voor’. Binnen de bebouwde kom vindt de meeste interactie plaats tussen automobilisten en kwetsbare verkeersdeelnemers en zijn de gevaren het grootst. Te hard rijden binnen de bebouwde kom gebeurt heel vaak door de bewoners van de buurt zelf. Soms onbewust, soms bewust. Vaak is haast of stress dan de oorzaak. Zo’n overtreding lijkt onschuldig, maar kan al gauw ernstige gevolgen hebben. Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Een aanrijding met 30 km per uur is voor een voetganger vergelijkbaar met een val van de eerste verdieping van een flat. Zo’n aanrijding kost één op de tien voetgangers het leven. In 2010 vielen op de Nederlandse wegen met een maximumsnelheid van 50 km/u of minder binnen de bebouwde kom 182 doden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal