Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Handje vol politie persberichten

** Auto-inbraken in wijk Stadskanaal
In de wijk Waterland is in de nacht van woensdag op donderdag in zes auto’s ingebroken. Aan de Stuurboord werd in twee personenauto’s en een bedrijfsbusje ingebroken. Aan het Baken werd ingebroken in een bestelauto en aan de Middenbolder werden een personenauto en een bedrijfsauto gekraakt. Uit de personenauto’s werden radio’s, dvd/tv spelers en een versterker gestolen. Uit de bedrijfswagens werden gereedschappen gestolen. Opvallend is dat de auto’s langs een voetpad geparkeerd stonden. Dit voetpad begint bij Baken en eindigt nabij Bakboord. De politie onderzoekt de inbraken.

Wordt u als autobezitter gedupeerd door een auto-inbraak dan is het belangrijk dat u aangifte doet. In dat geval kan de Politie trends ontdekken, waardoor de opsporing een grotere kans van slagen heeft. Ook kunnen eventuele sporen worden veiliggesteld. Bent u gedupeerd geraakt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). 

Een aantal tips om de kans op een auto-inbraak te verkleinen:
-Neem altijd de sleutel uit het contact
-Sluit altijd de auto af en check of de portieren daadwerkelijk zijn afgesloten
-Laat nooit waardevolle spullen in de auto achter
-Verwijder zuignapafdrukken van een navigatiesysteem van de autoruit


** Scootmobieler gewond na verkeersongeval
Stadskanaal – 

Donderdagmiddag raakte een 64-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Stadskanaal gewond na een verkeersongeval. Op de kruising van de Dr. Kinglaan met de Leeuwerikhof kwam hij in aanrijding met een 20-jarige automobiliste uit Stadskanaal. Bij het oversteken had de jonge bestuurster de scootmobieler over het hoofd gezien. Het slachtoffer viel door de klap uit zijn voertuig. Hij werd door een ambulance met botbreuken naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd.

** Man vernielt scooter
Stadskanaal –

Donderdagmiddag heeft de politie een 26-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een scooter heeft vernield in de Julianastraat in Stadskanaal. De verdachte werd even later aangehouden bij een woning aan de Brugkade in Stadskanaal. Het bleek dat de verdachte nog een appeltje had te schillen met de 25-jarige eigenaar van de scooter. Op het politiebureau moest de vernieler ook nog diverse boetes moest betalen. Na verhoor en het betalen van ruim 500 euro aan openstaande boetes kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

** Hennepkwekerij ontmanteld
Stadskanaal –

De politie heeft donderdagmorgen in Stadskanaal een hennepkwekerij ontmanteld. Een getuige tipte de politie over een hennepkwekerij in een woning in de Julianastraat in Stadskanaal. Agenten stelden een onderzoek in de woning in. Hierbij troffen zij een net geoogste kwekerij aan. Er bleken in totaal 108 planten te zijn geoogst. De resten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie kon de 25-jarige bewoner aanhouden. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.