Direct naar de inhoud.

Starterslening wordt voortgezet

  • door:
  • op:

Starters hoeven de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen. Na die periode vindt regelmatig een inkomenstoets plaats. Afhankelijk van het inkomen gaan de starters dan wel of geen rente en/of aflossing betalen.

Stadskanaal kent al sinds 2008 een starterslening. De afgelopen jaren bedroeg de gemiddelde hoogte van een starterslening 25.000 euro. Onlangs was het beschikbare budget uitgeput. Zodoende konden nieuwe aanvragen niet meer in behandeling worden genomen.

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2013-2016 vroeg de meerderheid van de gemeenteraad het college via een motie met een voorstel te komen om de regeling te continueren. Daaraan heeft het college gehoor gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-