Direct naar de inhoud.

Spataderzorg in Refaja bovengemiddeld

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis blijkt volgens de Zorg Prestatie monitor van Stichting Miletus een 8,1 te  scoren op de behandeling van spataderen (tegenover een 7,9 gemiddeld in Nederland).

De patiënten zijn onder andere zeer tevreden over de voor hen beschikbare tijd van zowel artsen als verpleegkundigen, de goede uitleg van de specialisten, het feit dat de patiënt kan meebeslissen over de behandeling en de goede samenwerking tussen de dokters en de andere zorgverleners. 80% Van de geënquêteerde patiënten zou de behandeling in het Refaja ziekenhuis aanbevelen bij vrienden of familie. Omdat de resultaten voortkomen uit ervaringen van patiënten, is het Refaja ziekenhuis erg blij met deze score.

Varicesspreekuur Patiënten die last hebben van spataderen worden in het Refaja ziekenhuis meestal door de dermatoloog en de chirurg samen gezien tijdens het varices(=spatader)spreekuur. De patiënt krijgt over het algemeen in één ochtend alle onderzoeken, een behandelvoorstel en een afspraak voor de behandeldatum. Vaak kunnen de spataderen poliklinisch door middel van een endoveneuze behandelkatheter (de VNUS Closure procedure met behulp van radiogolven) behandeld worden. Deze procedure is vergelijkbaar met laseren, maar gaat met veel minder pijn en blauwe plekken gepaard.   Met VNUS kunnen dus over het algemeen probleemloos beide benen in een keer worden behandeld.

Het Refaja ziekenhuis had in 2007 de primeur in Nederland met de VNUS Closure procedure en is hiermee toonaangevend in de regio.

Stichting Miletus De Stichting Miletus is een samenwerkingsverband van zorgverzekeraars voor het meten van de ervaringen van de patiënt in de zorg. Doel daarvan is, ten behoeve van verzekeraars, zorgaanbieders en patiëntenorganisaties, sturingsinformatie te verkrijgen om de kwaliteit van de zorgverlening te bevorderen. Onderzoek naar de ervaringen van de patiënt blijkt daarbij een beter onderscheid te bieden dan het voorheen gebruikelijke onderzoek naar zijn tevredenheid. De Stichting Miletus heeft voor zulk onderzoek de zogenaamde Consumer Quality Index (CQI) geïntroduceerd. Dit is de meest actuele wetenschappelijk gevalideerde standaard waarmee een betrouwbaar inzicht wordt verkregen in de vele dimensies van het begrip kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-