Site pictogram RTV1

HBO-opleiding in Stadskanaal nog onzeker

STADSKANAAL – De Hanzehogeschool wil graag een tweejarig hbo-opleiding starten in Stadskanaal. Het gaat hier om de sectoren techniek en zorg. De beslissing is echter nog steeds niet genomen.

Wethouder Johan hamster zegt dat er nog onzekerheid bestaat over voldoende stage plekken voor de leerlingen. ”De stages zijn een cruciaal onderdeel” zegt Hamster. De wethouder vervolgt dat er wel voldoende jongeren in de streek wonen die de opleiding zouden willen gaan volgen. Ook de studiefinanciering speelt een rol. De rijksoverheid heeft  bepaalde regels die passen bij een opleiding met het predicaat associate degree.  Leerlingen die nu zo’n cursus volgen hebben recht op studiefinanciering maar dat kan zomaar door de bezuinigingen in het onderwijs veranderen. Johan Hamster zegt te willen wachten in welke mate deze regels veranderen. Hierna kan besloten worden of het aantrekkelijk is om in Stadskanaal zo’n opleiding te beginnen.

Hamster en de Hanzehogeschool hebben nog even de tijd want de hbo-opleiding zou gehouden moeten worden in de nieuwe school van het Noorderpoort in Stadskanaal. Deze moet nog worden gebouwd en is pas gereed na de zomer van 2014.

Mobiele versie afsluiten