Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Demonstratie auto te water

RTV S – Op uitnodiging van zwembad Moekesgat togen RTVS verslaggevers Martijn Prins en Marc Dol zaterdagmorgen richting Ter Apel voor een demonstratie en cursus auto te water..

Het betrof hier een cursus van Veilig Verkeer Nederland afdeling Vlagtwedde die georganiseerd werd door ‘Auto te Water Noord Nederland’ op zaterdag 1 september.

Het viel niet mee om ‘slachtoffers’ te krijgen volgens Chef Badmeester Gerard Meesters. Hij denkt dat dit komt door de angst dat mensen nat worden en niet kunnen ademhalen onder water. Het was dan ook best moeilijk om mensen ‘over de streep’ te trekken om mee te doen. De les was van 10:00 tot 13:00 uur. Deelnemers kregen eerst theorie met daarin uitleg ‘hoe eruit te komen’ en een paar korte filmpjes van reeds eerder uitgevoerde demonstraties.

Volgens team coördinator Peter Edelenbosch was het toch een geslaagde dag en zijn er nu meer mensen die ‘veilig’ hun auto kunnen verlaten indien ze onverhoopt te water raken. [youtube id=”BWb9aO3rSWM” width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.