Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Loop protest mars Sellingen – Ter Apel + video

 Sellingen/Ter Apel –
Zo’n 20 a 25 uitgeprocedeerde Irakezen en een aantal vluchtelingen uit andere landen zijn donderdagmiddag in een protestmars van Sellingen naar Ter Apel gelopen. De rest van de dik 40 vluchtelingen uit het tentenkamp bleven achter in Sellingen. Sommige zijn te zwak of te ziek om mee te lopen. Het gaat om de asielzoekers die in Sellingen kamperen omdat ze een verblijfsvergunning willen. Met spandoeken en luid protest vroegen ze om een gesprek met minister Leers en de IND. Dat gesprek kwam er niet, waarna de asielzoekers nog enige tijd voor het hoofdkantoor van de IND bleven staan. De politie stond voor de ingang van het COA en hielden een oogje in het zeil. Zij hadden de groep onderweg begeleid richting Ter Apel, ook twee keer politie op mountainbikes reden mee en hielden ook een oogje in het zeil. Later vandaag zouden zij de lange terugreis weer gaan aanvaarden, om de zelfde km’s weer terug naar hun tentenkamp bij het gemeentehuis in Sellingen te gaan.  Er staat een soort ultimatum dat de tentenkamp achter het gemeentehuis van Sellingen na 14 september weg is.

Foto’s en video gemaakt door: -Ronny – 112regioflits

.

.
video

.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.