Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De Haan Special Equipment finalist Groninger Ondernemingsprijs 2012

De Haan Special Equipment

STADSKANAAL – De Haan Special Equipment BV aan de Transistorweg uit Stadskanaal is finalist van de Groninger Ondernemingsprijs 2012. Dat is maandag 3 september bekendgemaakt door gedeputeerde Wilma Mansveld. Uit een recordaantal inzendingen is De Haan één van de drie geselecteerde ondernemingen die volgens de jury uitzonderlijke prestaties leveren.

De Haan Special Equipment BV is een toonaangevende onderneming op het gebied van ontwikkeling en fabricage van hijsblokken en staaldraadeindverbindingen. De oorsprong van het bedrijf ligt in het jaar 1898, als touwslagerij in Musselkanaal. De Haan Special Equipment mag zichzelf inmiddels een wereldspeler noemen op het gebied van hijsblokken en staaldraadeindverbindingen. In 2010 bereikt het een absolute mijlpaal met de realisatie van een hijsblok voor ’s werelds grootste mobiele kraan. De Haan is en blijft uiteindelijk een op-en-top Gronings bedrijf. Het laat echter met verve zien dat een speler in Groningen kan zorgen voor baanbrekende ontwikkelingen.

De Groninger Ondernemingsprijs zal worden uitgereikt op 27 september in Martiniplaza in Groningen door commissaris van de Koningin Max van den Berg. De jury, onder leiding van gedeputeerde Wilma Mansveld zal de drie ondernemingen persoonlijk bezoeken en beoordelen op criteria als originaliteit, personeelsbeleid en imago. Naast De Haan zijn Molendrift uit Groningen en Ofichem Group uit Ter Apel genomineerd.

De Haan is in een gezamenlijke voordracht van de gemeente Stadskanaal en de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) bij de jury onder de aandacht gebracht. In de aanmelding hebben beide partijen de importantie van De Haan voor de regio benadrukt. Dat een wereldspeler vanuit Stadskanaal actief is, is relatief onbekend. De Haan is echter van zeer groot belang voor de regio. Naast regionale werkgelegenheid is het beleid van De Haan gericht om leveranciers binnen de regio te betrekken; een uitzonderlijk uitgangspunt voor een grote wereldspeler volgens de VVBK en de gemeente Stadskanaal.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.