Direct naar de inhoud.

Uitgeprocedeerden in protestmars naar Ter Apel en terug

  • door:
  • op:

TER APEL  – Zo’n 20 a 25 uitgeprocedeerde Irakezen,  Iraniers en één Soedanees zijn gisteren in een protestmars van Sellingen naar Ter Apel  gelopen.

De protestmars. (foto: R. Wiekenkamp)

De rest van de ruim 40 vluchtelingen uit het tentenkamp bleven achter in het dorp Sellingen. Sommige zijn te zwak of te ziek om mee te lopen.  Het gaat om de asielzoekers die uit protest  in Sellingen kamperen omdat ze een verblijfsvergunning willen.  Met spandoeken en luid protest vroegen ze om een gesprek met minister Leers en de IND. Dat gesprek kwam er niet, waarna de asielzoekers nog enige tijd voor het hoofdkantoor van de IND bleven staan. De politie stond voor de ingang van het COA en hielden een oogje in het zeil.

Politie heeft de groep uitgeprocedeerde vluchtelingen per mountainbike in de gaten gehouden. Later op de dag liepen de vluchtelingen terug naar hun tentenkamp bij het gemeentehuis in Sellingen.  ” Al hebben we de minister niet gesproken, we hebben toch met de protestmars even weer aandacht gekregen”, aldus woordvoerder Zana Saber.

Volgens het ultimatum moet het tentenkamp achter het gemeentehuis van Sellingen op 14 september weg zijn. Dan loopt de vergunning af

[youtube id=”c6Pgm3BFCII” width=”600″ height=”350″]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal