Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

BKR- kunst in de verkoop

STADSKANAAL – De ruim tweehonderd schilderijen die in de kelders van het gemeentehuis in Stadskanaal staan opgeslagen gaan in de verkoop.

De gemeente verwierf deze kunststukken in de afgelopen decennia in het kader van de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) die in 1987 afgeschaft werd. De schilderijen liggen al geruime tijd in een depot van het gemeentehuis en er werd niets meer mee gedaan. De lokale partij D66 onder aanvoering van Klaas Pals vond dat doodzonde en stelde, met een motie, voor deze schilderijen aan de burgers te verkopen. De motie werd in het voorjaar door de gemeenteraad aangenomen.

Op 22, 23, 29 en 30 september zullen de doeken geveild worden. “Iedereen kan ze dan bekijken en een bod doen”, zegt Klaas Pals vandaag in het DvhN. De verkoop wordt georganiseerd door Galerie Boven waar Pals de voorzitter van is. De opbrengst is voor de gemeente. De verkoop wordt gehouden in het voormalige SNS-bank gebouw aan het Raadhuisplein

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.