Direct naar de inhoud.

Nieuwe cursusprogramma volksuniversiteit

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde organiseren vanaf dit najaar een zorgvuldig samengesteld cursusprogramma van de Volksuniversiteit Groningen. In de vestigingen Stadskanaal en Ter Apel zijn de volgende cursussen gepland waarvoor u zich kunt inschrijven.

Bibliotheek Stadskanaal:

Conversatie Engels – Vanaf maandagochtend 1 oktober haalt u in 10 lessen op wat een beetje is weggezakt.

Inleiding in de filosofie, deel 2 – Het leven als kunstwerk’ van Joep Dohmen staat tijdens de 6 bijeenkomsten centraal. Deze cursus kan onafhankelijk van het eerste deel gevolgd worden en start op vrijdag 2 november.

Basiscursus kunstgeschiedenis, deel 2 – In 6 lessen worden vanaf vrijdag 11 januari vooral de naoorlogse stromingen en kunstenaars behandeld.

Psychologie van alledag –  In 6 lessen ervaren de cursisten welke aspecten er in onze dagelijkse communicatie een rol spelen. Aan de orde komen onder meer communicatie en actief luisteren, conflicthantering en feedback geven. Deze cursus start op vrijdag 11 januari.

Bibliotheek Ter Apel:

Duits conversatie – Vanaf woensdagochtend haalt u in 10 lessen op wat een beetje is weggezakt.

Broescursus Grunnegs  – Zowel grammatica als kenmerkende Groningse woorden en uitdrukkingen komen aan de orde in deze, 6 lessen durende, speelse cursus. De lessen worden begeleid door docent Eltje Doddema en starten op dinsdagavond 30 oktober.

Mindfulness – In 6 bijeenkomsten maakt u kennis met deze populaire boeddhistische meditatievorm, met veel wetenschappelijk bewezen positieve effecten. Doe ook mee vanaf donderdag 1 november.

Garderobemanagement – Het sluitstuk Als sluitstuk van het stylingdrieluik gaat u interactief aan de slag met een stappenplan om de bestaande garderobe te kunnen beoordelen. Leer in 4 lessen, vanaf donderdag 17 januari, combineren om zo een betaalbare collectie samen te stellen.

Kijk voor meer informatie over de lestijden, de kosten en de aanmeldingsprocedure op www.mijneigenbibliotheek.nl/stadskanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal