Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politie lost zeker negen gevallen van oplichting op

Stadskanaal e.o. –
“Schrik van Musselkanaal maakte mogelijk meerdere slachtoffers”
De politie heeft een 24-jarige vrouw uit Tweede Exloërmond verhoord en hiermee zeker negen oplichtingzaken aan het licht gebracht. Ondernemers uit Musselkanaal werden al gewaarschuwd voor de praktijken van oplichtster.
Start onderzoek
De zaak kwam aan het rollen toen de 24-jarige vrouw eind juni brandstof had getankt bij een benzinestation in Stadskanaal. Aan de kassa wist de vrouw de pompbediende met een smoes om te tuin leiden. Zij fingeerde een defect aan haar pinpas en verklaarde de dag erop te komen betalen. Zij kwam echter nooit betalen.
Onderzoek

Na onderzoek ontving de politie sterke signalen over meerdere gevallen van oplichting door de
24-jarige vrouw waren gepleegd. Hierna kwam het onderzoek al snel in een stroomversnelling terecht. Dit resulteerde in steeds meer aangiften van oplichting. De strafbare feiten werden bijna allemaal gepleegd in de gemeente Stadskanaal. Ook een banketzaak in het Drentse Exloo werd slachtoffer van haar praktijken. De vrouw lichtte o.a. een bloemenzaak, een doe-het-zelf zaak, een kapperszaak, een slager in de gemeente Stadskanaal op. De schade loopt in de honderden euro’s.
Verhoor
Het onderzoek door een buurt- en jeugdagent en het crimeteam van de basiseenheid Stadskanaal leidde onlangs tot het opsporen van de verdachte. Op het politiebureau werd de gewiekste oplichtster uitgebreid verhoord. De vrouw bekende en aan gaf aan dat geldgebrek het  motief was voor haar gedrag.
Gedupeerden
Het onderzoek is nog niet volledig afgerond. Het is mogelijk dat meerdere ondernemers in Stadskanaal e.o. door de 24-jarige vrouw zijn opgelicht maar daar nog geen aangifte van hebben gedaan. De politie verzoekt gedupeerden nadrukkelijk om alsnog aangifte te doen bij de politie.

(Bron: Politie.nl)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.