Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vannacht nieuwe zendmast Hoogersmilde onair

In de nacht van 14 op 15 september wordt de herbouwde zendmast in Hoogersmilde in gebruik genomen. Dat zegt althans directeur Robert-Jan van der Hoeven van Broadcast Partners , de zenderexploitant van diverse radiozenders, tegenover Dagblad van het Noorden. Naast vrijwel alle radiozenders (zowel publiek, regionaal als commercieel) maakt ook Digitenne van KPN (digitale televisie via de ether) gebruik van de zendmast in Hoogersmilde. Bouwer VolkerWessels Telecom draagt vrijdag 14 september de gereedgekomen antennesystemen van de driehonderd meter hoge zendmast over aan de eigenaren (Novec/Alticom) en gebruikers.

juli 2011 zendmast smilde stort ineen (F: RTV Drenthe)

Op 15 juli 2011 stortte het bovenste stalen gedeelte van het zendstation in Hoogersmilde door een brand volledig in. Het onderste betonnen gedeelte bleef overeind staan. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de antenne in Hoogersmilde weer op te bouwen. De tijdelijke nood/zendmast in Assen zorgde voor een minder goed ontvangst van diverse radiozenders in Noord Nederland. Deze ontvangstproblemen zijn vanaf zaterdag 15 september verleden tijd.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.