Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gasselterveld moet wildpark worden

GASSELTE – Het bedrijf Zodiac Zoos heeft plannen klaar liggen om een groot wildpark te bouwen op het Gasselterveld. Zodiac Zoos, dat al een aantal dierenparken exploiteert, wil diersoorten uit noordelijke streken in een natuurlijke omgeving presenteren. Beren zullen daarbij de hoofdrol spelen.

Het wildpark staat niet op zichzelf, maar is wel het meest in het oog springende initiatief voor het Gasselterveld ten westen van de N34 bij Gasselte, dat nu nog vooral voor zandwinning wordt gebruikt.
De gemeente Aa en Hunze en staatsbosbeheer zijn reeds geruime tijd hiervoor  in gesprek met eigenaar Peter Wolters van Zodiak Zoos. Het wildpark moet een groot trekpleister gaan worden met ongeveer twintig beren, maar ook elanden, wolven en damherten. Wat de wilde dieren betreft zoals de beren en wolven wordt er nauw samengewerkt met oud- directeur Gerard Baars van het Ouwehands Dierenpark. Baars is oprichter van de International Bear Founding die zich inzet voor verwaarloosde beren.

Naast het wildpark zijn er plannen voor een evenemententerrein voor de scouting en het bouwen van een revalidatiecentrum pal langs de N34. Ook ’t Nije Hemelriek, waar het park naast komt te liggen, is dan in handen van Wolters. Hij wil het restaurant overnemen van Alescon en gaan uitbreiden. Het college van B en W is positief over de plannen, die een investering vergen van ongeveer 5 mijjoen.

Bron: RTV Drenthe, DvhN en Zodiak Zoos

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.