Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fietsenhok Willibrordschool in brand + persbericht 2

Stadskanaal –
Zondag middag even na vijf uur kreeg de brandweer van Stadskanaal een melding van een brand bij de Willibrordschool te Stadskanaal. Ter plaatse bleek er een enorme rookpluim uit het fietsenhok te komen die redelijk uit de buurt van de school staat. De brand is met 2 stralen hoge druk geblust intussen werd het slot van de deur geforceerd en kon men met nablussen beginnen. De brandweer kon na de werkzaamheden weer retour naar de kazerne. Ook de hoogwerker van stadskanaal was meegereden voor assistentie maar deze hoefde niet ingezet te worden. De politie heeft navraag gedaan of iemand wat verdachts heeft gezien bij het fietsenhok.

Politie persbericht:
STADSKANAAL – De politie onderzoekt een brand die zondagmiddag plaatsvond in Stadskanaal. Hierbij raakte een fietsenhok van een school aan de Esperantolaan in Stadskanaal door brand verwoest. Politie en brandweer kregen rond 17.00 uur een melding van een brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een getuige had gezien dat het fietsenhok door twee jongens in de brand was gestoken. De politie beschikt van beide brandstichters over de volgende signalementen;
Jonge brandstichters inmiddels aangehouden

Politie persbericht 2:

STADSKANAAL –  De politie heeft met de aanhouding van twee jongens (11 en 13 jaar) uit Stadskanaal een brandstichting van een fietsenhok opgelost. De politie deed onderzoek naar een brand die zondagmiddag had plaatsgevonden in Stadskanaal. Hierbij raakte een fietsenhok van een school aan de Esperantolaan in Stadskanaal door brand verwoest. Politie en brandweer kregen rond 17.00 uur een melding van een brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een getuige had gezien dat het fietsenhok door twee jongens in de brand was gestoken. De politie beschikte daarom over duidelijke signalementen. Gistermiddag konden agenten beide knapen opsporen en meenemen naar het politiebureau. Daar werden beide jongens, in het bijzijn van hun ouders, verhoord. De jongens bekenden de brand te hebben aangestoken. Na verhoor mochten de jongen weer mee naar huis. De politie maakt voor de 13-jarige jongen proces-verbaal op. De 11-jarige Kanaalster valt, door zijn jonge leeftijd, nog niet onder het strafrecht. De ouders van beide jongens zullen aansprakelijk worden gesteld voor brandschade.

VIDEO 1
VIDEO 2  Veel beeld van de brandweer wagens
   
Foto’s gemaakt door: – Ronny – 112regioflits + video 3, Firestationstadskanaal + video 2, 112mediastadskanaal + video 1, meer foto’s van 112stadskanaal

.

.
Video 3

.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.