Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe bomenroute gids Julianapark

STADSKANAAL – De vernieuwde bomenroute in het Julianapark is klaar. Stadskanaal is met recht trots op het monumentale Julianapark (rijksmonument) in de Parkwijk. Dit juweeltje van historische landschapsarchitectuur is in de jaren dertig van de vorige eeuw, tijdens de grote depressie dus, aangelegd in het kader van de werkverschaffing. Dat het park een keur aan bijzondere bomen bezit is een gevolg van de toen bestaande bomenbank. Ter stimulering van de werkgelegenheid konden gemeenten gratis plantmateriaal halen bij deze bank.

Op initiatief van onderwijzer en groot natuurliefhebber Simon Stedema, zelf woonachtig in Parkwijk, werd bijna 40 jaar geleden een wandelroute langs een veertigtal inlandse en exotische bomen uitgezet. Als informatieve en educatieve begeleiding van de wandelroute werd een boekje samengesteld. Inmiddels is een flinke tijdsperiode verlopen en zowel de uitvoering als de inhoud ervan waren aan een grondige herziening toe. Nadat de gemeente voor enkele jaren nieuwe paaltjes en naamschildjes had geplaatst, namen twee vrijwilligers van de Werkgroep Groene Parkwijk – onderdeel van de Wijkraad Parkwijk – het initiatief ook het boekje up to-date te brengen. Een en ander heeft geresulteerd in geheel vernieuwd boekje ‘Bomenroute Julianapark’, de tekst is daar waar nodig aangepast en de uitvoering is geheel in kleur en met een schat aan foto’s. Voor scholen zijn werkbladen ontworpen die mogelijkheden bieden om aan te knopen bij de seizoenen.

Woensdag 26 september 2012  om 13.30 uur  zal wethouder Jan Bessembinders van de gemeente Stadskanaal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. De nieuwe Bomenroute is voor iedereen gratis op te halen bij openbare gebouwen en bij een aantal adressen in de wijk. Deze afhaalpunten staan op de website www.wijkradenstadskanaal.nl  en dan doorklikken naar Parkwijk.

Foto: Peter Russchen

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.