Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Fietsenhok Willibrordschool in brand + persberichtStadskanaal –
Zondag middag even na vijf uur kreeg de brandweer van Stadskanaal een melding van een brand bij de Willibrordschool te Stadskanaal. Ter plaatse bleek er een enorme rookpluim uit het fietsenhok te komen die redelijk uit de buurt van de school staat. De brand is met 2 stralen hoge druk geblust intussen werd het slot van de deur geforceerd en kon men met nablussen beginnen. De brandweer kon na de werkzaamheden weer retour naar de kazerne. Ook de hoogwerker van stadskanaal was meegereden voor assistentie maar deze hoefde niet ingezet te worden. De politie heeft navraag gedaan of iemand wat verdachts heeft gezien bij het fietsenhok.

Politie persbericht:
STADSKANAAL – De politie onderzoekt een brand die zondagmiddag plaatsvond in Stadskanaal. Hierbij raakte een fietsenhok van een school aan de Esperantolaan in Stadskanaal door brand verwoest. Politie en brandweer kregen rond 17.00 uur een melding van een brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een getuige had gezien dat het fietsenhok door twee jongens in de brand was gestoken. De politie beschikt van beide brandstichters over de volgende signalementen;

Dader 1: jongen, ongeveer 10 jaar oud, lengte ongeveer 1.50 meter lang, stijl haar opvallend blond bijna wit van kleur.
Dader 2: jongen, ongeveer 12 jaar oud, kort stekelig haar, blond, 1,65 meter lang. Deze jongen werd door de andere dader “MIKE” genoemd. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident en/of aanslaan op de signalementen van de twee daders. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

VIDEO 1
VIDEO 2  Veel beeld van de brandweer wagens
   
Foto’s gemaakt door: – Ronny – 112regioflits + video 3, Firestationstadskanaal + video 2, 112mediastadskanaal + video 1, meer foto’s van 112stadskanaal

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.