Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gospelkoor Dabar

Stadskanaal – Gospelkoor Dabar wint Vecht Gospelaward…

Gospelkoor Dabar uit Stadskanaal heeft op 7 april jl. in Dalfsen de ‘Vecht Gospelaward 2012’ gewonnen. De Vecht Gospelaward is de prijs die wordt uitgereikt aan het beste Gospelkoor en de beste Gospelband op het gelijknamige gospelfesitval in Dalfsen. Aan het festival deden 24 koren en bands uit heel Nederland mee. De prijs voor beste Gospelband is gewonnen door Janine Beens en Band uit Genemuiden.

 

Gospelkoor Dabar ontving de prijs voor het beste Gospelkoor voor haar prima optreden. De jury was onder de indruk van de goede koorzang en de uitstekende solisten. Ook de band kreeg een pluim van de jury waarbij de samenstelling van de band, met originele hammond, en de strakke begeleiding van het koor opvielen. De meeste complimenten kreeg het koor echter voor haar uitstraling en enthousiasme die duidelijk overkwamen bij jury en publiek.

 

Voor Gospelkoor Dabar kwam de eerste plaats als een grote verrassing. Het koor staat sinds een half jaar onder leiding van Gert-Jan Mulder, die het stokje na 25 jaar overnam van Ineke Mulder-De Haan. “We wilden graag weten waar staan in Gospelkorenland”, aldus Gert-Jan Mulder, “We zijn een weg ingeslagen met het koor en de band waarbij we onze overtuiging op een enthousiaste manier willen overbrengen op een breed publiek, ook buiten de muren van een kerk. Deze prijs is dan ook een enorme opsteker. Ik ben enorm trots op het koor!”

 

Gospelkoor Dabar is binnenkort ook weer wat dichter bij huis te zien en te beluisteren. Op 21 april 2012 speelt het koor op de korendag in Winsum.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.