Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winnen met gevouwen handen

Kanaalstreek – Namens de kerken een kort verslag van de gebedsweek van 15 tot en met 21 januari…

Met 11 kerken in de Kanaalstreek hebben wij deze gebedsweek mogen opzetten. Ook dit jaar is het een week geweest waarin wij vol dankbaarheid achterom mogen kijken. Het is een voorrecht om samen met christenen uit diverse kerken dit te doen. Alle avonden en ook de vrouwen ochtend zijn goed bezocht. Op de vrouwenochtend zijn 24 vrouwen geweest uit 7 verschillende gemeentes en kerken en op de avonden, gemiddeld zo’n 50 bezoekers. En daar zijn wij heel dankbaar voor. Wat vooral heel fijn is, dat iedere kerk zijn eigen identiteit heeft behouden. De ene avond hebben wij een vesper dienst gehad en in weer een ander gemeente een gebedsdienst en in een andere gemeente een bidstond. Het was echt goed om samen met Gods kinderen dit te doen. In alle gemeentes waar een dienst is geweest was het thema: “Winnen met gevouwen handen” uitgewerkt, dit aan de hand van de thema’s die door de Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken zijn aangedragen. Wat vooral bijzonder was,  dat er na de diensten contacten zijn gelegd tijdens een heerlijk kopje koffie tussen diverse gemeentes. En dat is eigenlijk ook het doel van de werkgroep geweest. Samen bidden, samen één zijn in Jezus naam. En elkaar respecte

ren in zijn of haar geloofsbeleving. Voor volgend jaar worden er weer plannen gemaakt om deze geb

edsweek met alle kerken op te zetten. Hopelijk zullen er meer kerken uit Stadskanaal en omgeving gaan mee werken. Wat dit jaar ook bijzonder is, dat de Christelijke lagere school de Maarsborg in Stadskanaal de hele week aandacht heeft besteed aan de week van gebed dmv een speciale programma voor kinderen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.