Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Brandveiligheidscampagne in gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal start, samen met de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde, eind september 2012 met een voorlichtingscampagne over brandveiligheid. Aanleiding zijn de uitkomsten van een onderzoek naar bluswatervoorzieningen in de regio. Daaruit blijkt dat bij 3.500 woningen in de regio Groningen binnen een straal van 200 meter geen goede bluswatervoorziening aanwezig is. In de gemeente Stadskanaal gaat het om 214 woningen. Deze huishoudens krijgen een gratis brandveiligheidcheck en rookmelder aangeboden. De brandveiligheidcheck wordt uitgevoerd door opgeleide brandveiligheidsadviseurs. Aan de hand van een vragenlijst geven zij praktische tips om de woning brandveiliger te maken.

Indien er in de directe omgeving van 200 meter rondom een woning geen brandkraan of andere goed bereikbare bluswatervoorziening aanwezig is, dan wordt gesproken van een zogenaamde ‘witte vlek’. Het eerste brandweervoertuig dat uitrukt bij een brandmelding heeft standaard minimaal 1.500 liter water aan boord. De brandweer neemt organisatorische maatregelen voor een aantal specifieke locaties in het buitengebied. Zo wordt uit voorzorg sneller opgeschaald, wat betekent dat er meerdere blusvoertuigen ter plaatse komen.

Zelf maatregelen nemen –  In de brandveiligheidscampagne wordt een beroep gedaan op bewoners zelf. Door het nemen van een aantal eenvoudige maatregelen, zoals het ophangen van rookmelders, de aanschaf van een blusdeken en het verstandig omgaan met elektrische apparatuur, wordt de kans op (schade door) brand verkleind. Informatie, tips en adviezen over brandveiligheid staan op www.brandveiligheidthuis.nl.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.