Direct naar de inhoud.

OV-knooppunt Gieten geopend

OV-Knooppunt (foto: RTV Drenthe)

GIETEN – Het OV-knooppunt bij de rotonde van de N33 en N34 bij Gieten is vandaag officieel geopend. Dat melde RTV Drenthe vandaag op haar website.

Bij het nieuwe busstation  stoppen alle grote snelbuslijnen uit de regio. De bus- verbindingen naar Assen, Groningen, Veendam en Emmen zijn de afgelopen jaren sneller geworden, maar de belangrijkste lijnen rijden minder in de dorpen. Volgens het OV-bureau Groningen Drenthe is de gemiddelde tijdswinst voor reizigers zeker anderhalf uur. Zo duurde de reis van Groningen naar Emmen eerst 2,5 uur, met de komst van de N34 en het knooppunt is de reisduur teruggebracht tot een uur. Reizigers zouden de tijdswinst waarderen ook al moeten ze daardoor soms langer fietsen naar een bushalte. Het OV-knooppunt in Gieten heeft ook een restauratie gekregen. Volgens de uitbater zorgt dat voor extra (sociale) veiligheid. In de toekomst krijgt het OV-knooppunt nog elektronische informatieborden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-